Request

Dalam ruangan ini adalah untuk kengkawan request sebarang godek berkenaan blogspot. Apa yang perlu korang buat ialah komenkan request korang di bawah.

Aku akan cuba godek mana-mana yang aku dapat dan poskan dalam blog ini.


p/s: Jangan SPAM sudeyyy...

56 comments:

  • ameeradania

    salam...aku tgh tensen sangat ni sbbnye dah puas try post entri tapi tak kuarpun dalam blog...tensen nye...cam ner nak buat ni????????

  • ameeradania

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • bedot

    ok.. aku dah add ko ameerdania
    ym aku mrsannin@yahoo.com
    time aku online dlm 9-12mlm..
    c u..

  • moyumas

    bro pertama sekali aku nak ucap terima kasih sebab banyak ilmu yang berguna dah ko berikan....tapi aku masih dahagakan ilmu tapi sebab aku ni baru lagi aku nak buat permintaan lah....mcam mana nak buat iklan google berada diantara post contoh iklan tu berada diawal teks kemudian baru teks penuh:

    .........
    .........
    .........
    ..........................
    ..........................
    ..........................
    ..........................
    kiranya iklan google berada ditempat kosong tu
    dan satu lagi boleh tak kita masukkan member register kat dalam blogger ni

    p/s : harap maaflah kalau tak faham sebab aku ni tak pandai nak cerita cam mana

  • ReezMie Chantique Shoppe

    Hai.. Actually dah banyak blog yg I baca mengajar cara2 godek blog ni...tapi I rasa blog u yg paling mudah nak faham dan buat godek..So, I nak tanya kalau2 u boleh tolong godek 1 benda ni..

    I suka sangat kalau dapat buat 2 header..bukan tambah di kanan header yg asal..tapi I nak tambah di bawah header yg asal..kiranya header jadi 2 line..Boleh ke..?

    Anyway, thanks in advance..!

  • bedot

    moyumas..
    Boleh tengok sini http://godekblog.blogspot.com/2009/06/masukkan-adsense-dalam-pos-entri.html

    Reezmie..
    boleh refer sini http://godekblog.blogspot.com/2009/03/tambah-elemen-di-bawah-header.html

    Enjoy..

  • MiszMama a.k.a Haslynda

    alu..sesetengah template ade dah ready made button contohnya home, comment rss, post rss n edit. selalunya kat header..ape kegunaan nya tu, dan macammane nak buang kalau tak berkenan.

  • bedot

    Miszmama..
    button2 tu guna nye utk link kan ke page yang di pautkan utk memudahkan pelawat... kalo nk buangkan kena editkan kod HTML kat template tu..
    cuba try pegi ke Edit HTML dan cari perkataan Home dan buangkan pautan nye..(CTRL+F)
    heh.. phm x?

  • bedot

    moyumas..
    berkenaan dengan register member tu..
    cuba check setting > permissions
    rasanya kat situ ko bleh setup kan nya..
    give it a try... ;-)

  • MiszMama a.k.a Haslynda

    oker..dah beres..tengkiu

  • ReezMie Chantique Shoppe

    Hai...Tima kasih ye... I dah boleh buat...
    ;o)

  • syamimi

    elo..nk tanye
    kalo cm gamba2 yg byk nk upload dlm blog then x nk memenuhkan page blog kite tu..sy ad tgk kat blog laen die upload pic byk n pic tu duk dlm scrollable..phm x..hhihi..mkne nye gmbr byk2 tu boleh di scroll dlm satu petak
    bleh ajar :)

  • Noorlaila Mohamed Nor

    boleh tak nak hide post yang dh buat?
    boleh tak nak tukar url post yang lama lama?
    thanks

  • prihatinmalaysia.09

    askum semua..leh tlg kite x? mcm mana nk masukkan forum dlm blog?

  • bedot

    Noorlaila..
    Post-post yg telah kita buat tak boleh hide atau tukar tajuk dia. Blogspot telah set kan dia macam tu.. sory...

    prihatinmalaysia.09...
    There's no way to add forum to Blogger blogs. You need to buy hosting if you want to run a forum with your own Custom domain.
    But, you can add chat box, shout box to your Blogspot blog.
    Google for 'Cbox'.
    (di petik dari sini http://forum.bloggertricks.com/how-to-add-forum-to-blogger-t109.html)

  • faizah

    Salam,

    Bedot, akak ada 2 soalan nak tanya:

    1. Nak tanya macam mana nak buat table/jadual kat dalam blog? table ala2 jadual waktu sekolah tu la...

    2. cemane nak buat kotak bewarna kat dalam blog..dalam kotak ni akak nak letak gambar dan explaination kat bawah gambar..kononnya bila bubuh dalam kotak nampak le gambar n explaination lebih menyerlah sikit...

    erk..faham ke soklan ni...

    thank you in advance..

  • HanaKimi

    Nk tanya ni!!..Template blog godek ni, create sendiri ke????

  • bedot

    HanaKimi..
    template ini mmg template sendri..

  • _aReyOu_

    salam..

    camna nak post comment kat entri..
    aku da try wat setting n edit codding..
    tp still xdpt.

  • bedot

    areyOu_
    kureng phm ngan soalan ko.. heheheh
    bleh detail kn lg x?

  • l@n@

    salam.. boleh tolong kita x? kita nk masukkan gmbar slid kat header blog.. cn ek? cntoh kat sini..kita dah bnyk kali bt tp x jd sperti yg diberikan cara oleh designer template.. bleh tolong kita x?? .. jk x paham soalan tgk kat sini..http://lanaeiydz78.blogspot.com/..

  • bedot

    ok l@n@ siap sudey permintaan anda...

  • l@n@

    salam.. wah tq bnyk2 bro bedot... i likee..

  • pg-z

    Salam. D.I.Y Templates tu untuk blog atau bukan?
    dan bagaimana nak buat templates sendiri macam godek blog? saya teruja ni.. ni YM saya khairulpg_z@yahoo.com

  • bedot

    Salam pg-z..
    D.I.Y Templates tu mmg khas utk blogspot..
    ko just setting kn mengikut kehendak ko kat situ dan download HTML template bila dah siap setting..
    utk makluman godekblog ni aku wat sendri.. bese2 je.. ni YM aku mrsannin@yahoo.com.. kalo de online tu ade r.. sbb aku ni cam biskut gak..

  • moyumas

    Boss saya ada satu lagi permintaan, saya telah terjumpa satu laman web yang menggunakan blogspot dan laman web tu sangat menarik boleh kiranya saya dapat belajar dari boss cara buat web seperti ini, sekian terima kasih

    www.penulisan2u.blogspot.com

  • pg-z

    Salam tentang D.I.Y Templates tu, jika guna D.I.Y tu, x boleh tambah macam yang biasa?

  • liana

    This comment has been removed by the author.

  • MuiZ

    salam..yg menu cam kat atas UTAMA AKU HUBUNGI REQUEST GODEK mmg ade dlm setting ke?sy org baru..x bpe tau..cmne nk wat cam2?hrp leh tlg..tq

  • bedot

    Muiz...
    refer kat buat butang navigation/tab

  • glazsliper

    salam.. mcm mn nk buat title description tu begerak .. so bile appear kt tab ats tu die begerak dgn cumel skali hhehe tq ye

  • glazsliper

    salam lg skali.. bole tk tlg ajar mcm mn nk buat border bottom kt post tu ltk image..

  • Assalamualaikum...

    boleh tak letak ruangan forum dalam blogspot? klu ada tlg ajarkan caranya.. hafizsaufee@yahoo.com

  • bedot

    hafiz..
    x bleh r nak letak forum dlm blogspot..
    dah de org request tu ari la geng.. and dah diberi jawapan.

  • admin

    slm,
    bro aku suka la dgn blog ko ni.
    aku nk minta tolong ko satu..mcm mana aku nk buat post baru aku duduk kt bawah (dlm side bar)..

    leceh laa setiap post baru duduk kt atas..

    tolong ek bro..

  • Abu Aqil Adnan

    blog saya( TEMPLATE BARU)http://pbasmkps.blogspot.com/bertemakan warna gelap. jadi nak tukar kpd warna cerah di ruangan post agar terang dan sesuai untuk tutorial b arab.

    camne cara nak tukar warna b/ground post dan font?

  • ♥.:Shahida:.♥

    slm nk tnya..mcm mn nak buang border ek? maksudnya ade garis/kotak kat gambar entri tu. thanks kiranya dpt tlg sy..eeee

  • bedot

    Shahida...
    g kt HTML templates n cari ayat boarders dlm kod HTML tu.. pastu buang je.. pastikan save dulu templates asal tuu..

  • mizzura

    salam...dah puas saya godek..macamana nak betulkan header blog say ni..

    http://kisahnye.blogspot.com

    tulun..tulun..

  • ::Leily | Ummi Alya Husna::

    salam tuan rumah..
    saya request tutorial camner nak letak icon kat tajuk posting?ala mcm yg tuan rumah nyer, sign 'peace' tu.. :).kalo yang blink image camne ek..macih in advanced..

  • bedot

    mizzura..
    tu templates yg didownload kn?
    bkn templates asal blogspot kn?
    mmmm.. mmg ssh utk di edit HTML templates tu..
    tapi bleh je emelkn kat aku..
    nanti free, aku blh tlg tgk kn

    Leily...
    bleh refer kat http://godekblog.blogspot.com/2009/03/masukkan-gambar-sebelah-tajuk-pos.html
    image tu juz upload kn yg blink2 laa..

  • autozonecare

    salam.nk tnye cmne nk edit blog spya xnmpak pn cm webpage blog ngn sy ade mslh ngn adsense.da dftr tp still xleh gak.bleh bgtau tip2 nk dftr yg lbih tpat.tq.

  • y.a.n.a.iran

    salam...
    camne eak, sya punya blog bla publish entri, mesti ada 2kali entri, padahal klu disemak balik sy anta 1 entri jerk..pls help Me!

  • Beyond Your Imagination

    This comment has been removed by the author.

  • bedot

    autozonecare ..
    emmm bab adsense ni agak payah sket sbb aku pung ada sangkut. heheheh. cuba2 la googling atau g kat forum.

    y.a.n.a.iran ...
    nanti aku try ushar2, mungkin lmbt skek sbb aku agak bz skrg ni

  • mentari cinta

    cmne nk buat border kat blog? aku tak paham lew... leh ajar secara detail ckt x??

  • Boutique Mania

    cam mana nak upload element kat dalam tab menu erk....

  • Love And Edelweiss

    aku nak request ni . dah byak hari jgak ah aku buat bnde ni , dgan carik tutorial lagi . tapi mmg ta dpat buat jgak ahh . fed up lame2 aku niee .
    bole kw buat tuto tentang , nak tukar font for post title dgan font for title sidebar (gadgets) tuu . harap kau punye ni simple and mudah difahami lahh :) senang cite mcm blog budak ni ahhh jadinya nanti - http://anisaifulfiradam.blogspot.com/

  • pismkpis

    salam..nak tanya, macam mana nak buat title bawah header yang biasa ada tulis 'home', 'about me' dan lain-lain..memang banyak panduan diberi dalam internet tetapi masalah saya ialah semuanya dalam english..harap dapat membantu..terima kasih..

  • Ainoura Collections

    Xnak tanye :D cume nk request exchange link je... sape2 yg exchange link atau follow memfollow pn digalakkan, visit je http://ainouracollections.blogspot.com nati then mention kat chatbox TQ semua ♥

  • 하얀

    salam ^^ sy nk tanyer macam mana nk buat masukkan widget yg tunjukkan visitor dr maner yg dtg kt blog kite. bantuan didahului dengan ucapan terima kasih.

  • jemoreng

    Terima kasih atas info berguna..
    tapi saya tak pandai nak buat..
    saya nak wat katogori seperti blog tuan ni..
    saya nak cam ni---> http://screencast.com/t/wXZyJtsy

    camna tu..ni web saya.. www.jemoreng.com saya blur..tadi dah torai buat n buat..tapi tak berjaya gaks

  • piya yoya

    aha ... malu skejap na tanye soklan ny .. ape tu google friend connect ? npe blog org lain ade tpi blog aq tade ? mencik ~ ! :P ajar puh-leaseee :D timecih ..

  • noor azima

    sya nk tnya..cemana nk buat button2 mcm ni ek?

    * UTAMA
    * AKU
    * HUBUNGI
    * REQUEST GODEK

  • Tieyka Irkasya

    Salam . terima kasihh sebab info2 sblum ni . mmg best :)
    tapi kan , boleh tahu tak , cmne nk tmbh lagu dlam blog ? sy tak reti :/
    tq

  • satukl

    Salam..boleh buat tak multiple search option untuk blogger?
    *Column pertama untuk input text
    *Column kedua untuk drop down button (Label/category)
    *Column ke3 untuk search button

    ten.ukmaster@gmail.com

Post a Comment