Membuat efek Marquee pada Site Title

Salam semua..

Sory laa kalau dah lama tak post kan godek2 kat sini.
Hari ini atas permintaan seorang member, aku kongsikan 1 godek cara membuat efek bergerak (marquee) pada site title. Contoh korang boleh tengok kat blog ini. (tengok kat browser)

Caranya sangat sempoi iaitu:-
1. Pergi Layout --> Edit HTML.

2. Setelah itu copy kode Javascript kat blog ini selepas kod <head>

3. Tukar Nama Site dengan tajuk blog korang

4. Save dan enjoy...

p/s: Aku xpaham kenapa kod dlm pos ni x function.. tapi kod kat blog ni boleh plak.
Sila pergi ke blog ini utk mendapatkan kod tersebut..

8 comments:

Post a Comment