Masukkan XML Blogger Templates

Kalo korang bosan dgn blogger punya templates yang biasa-biasa tu, korang boleh pilih mana-mana templates yang korang berkenan kat link yang disediakan di bawah.

http://btemplates.com/
http://blogger-templates.blogspot.com/
http://blogspottemplates.blogspot.com/

p/s: korang boleh googling sendiri jek

Ok kita mulakan godek kita sekarang:-


1) Download templates pilihan korang, kalau template tu dalam zip file, pastikan extract file tersebut.
2) Kemudian klik Edit HTML
3) Pastikan korang backup template asal korang dengan klik "download full template" link dan save.
4) Tengok gambar di bawah di mana korang akan upload templates baru korang.


5) Masukkan lokasi templates korang kemudian upload.
6) Templates baru korang dah pun masuk dan boleh preview dulu sebelum save.

Enjoy...



17 comments:

Post a Comment